Εκτύπωση

Διαδρομή 3

Διαδρομή: Χωριό - Παλιόκαστρο - παραλία Κάστρο

 

Βαθμός δυσκολίας: μέτρια προς δύσκολη

 

Το πρώτο τμήμα της διαδρομής είναι κοινό με τη διαδομή [2]. 800 μ. από εκεί που αφήσαμε το χωματόδρομο στο Σελάδι, υπάρχει πινακίδα που οδηγεί στη διαδρομή [3] (φωτο 13) με κατεύθυνση βόρεια.

 

 foto13

 Φωτο 13

 

Μετά από 450μ. φτάνετε σε διακλάδωση με πέτρινη αγροικία και συνεχίζετε στο κεντρικό μονοπάτι με τη σήμανση [3] με κατεύθυνση βόρεια ανάμεσα σε παλιά πέτρινα κτίσματα.

Στην περιοχή Κεφαλές το μονοπάτι έχει εντυπωσιακή θέα προς όλες σχεδόν τις πλευρές του νησιού.

 

foto10

φωτο 10

 

Περνάμε από έναν ακόμα “αμπουρδέκτη” (λαξευτή γούρνα που μαζεύει το βρόχινο νερό) και λίγο πιο πέρα συναντάμε διασταύρωση με μονοπάτι που ανεβαίνει στην ψηλότερη κορυφή του νησιού που λέγεται «Παλιόκαστρο».

Εκεί υπάρχουν ερείπια του αρχαίου κάστρου και λαξευτή στο βράχο σπηλιά.

Συνεχίζουμε κατηφορίζοντας ανάμεσα σε ελαιώνες, αναβαθμίδες και ξερολιθιές.

Περνάτε από καλοδιατηρημένο αλώνι και λίγο πιο κάτω αντικρίζετε λαξευμένο στο βράχο, ένα σπιτάκι (φωτο 14).

 

 foto14

 Φωτο 14

 

Συνεχίζετε στο μονοπάτι ανάμεσα σε πεζούλες με ελαιώνες, και φτάνετε πολύ κοντά στη ρεματιά που δίνει πρόσβαση στην παραλία «Κάστρο».

Από την αριστερή της άκρη μπορείτε να κολυμπήσετε προς μια μικρή κοντινή παραλία όπου αναβλύζει μέσα από την άμμο καυτό ιαματικό νερό.

Αν δεν κατηφορίσετε προς την ακτή αλλά συνεχίσετε ισοϋψώς βορειοδυτικά, θα βρεθείτε μετά από 15’ στην επόμενη παραλία που ονομάζεται Αγιόκλημα με δύο μεγάλα αλμυρίκια.

 


Επιστροφή: Υπάρχει η δυνατότητα για κυκλική διαδρομή, αν από την παραλία Αγιόκλημα συνεχίσετε στο μονοπάτι [5] και μέσω Παναγίας Χείμελης και διάσελο Πέρρου επιστρέψετε στη Χώρα.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το τμήμα του χάρτη με τη διαδρομή

Επιστροφή στα Μονοπάτια