Εκτύπωση

Διαδρομή 4

Διαδρομή: Χωριό - Πέρρου - Μοναστήρια - Σούφι

 

Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

 

Η διαδρομή ξεκινά από την άκρη του Χωριού, αριστερά από την εκκλησία του του Αγίου Ευσταθίου, σε ανηφορικό τσιμεντόδρομο, μέχρι διασταύρωση για το ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου.

Συνεχίζουμε σε καλογραμμένο καλντερίμι. Δεν υπάρχουν διασταυρώσεις για να μπερδευτεί κανείς και κινείται παράλληλα στην πλαγιά, μέχρι που συναντάει ένα μικρό ρέμα και μετά ανηφορίζει απότομα.

Φτάνει σε μια ράχη απ’ όπου μπορούμε να δούμε την περιοχή Πέρρου.

Συνεχίζει για λίγο στο μονοπάτι και καταλήγει σε χωματόδρομο που ακολουθώντας τον, θα βρεθείτε στο διάσελο Πέρρου όπου συγκλίνουν 4 χωματόδρομοι (πινακίδες φωτο 11).

 

foto11

Φωτο 11

 

Ακολουθούμε για λίγο το χωματόδρομο που φεύγει προς τα ΒΑ (στην αρχή του ξεκινά το μονοπάτι [5] για Αγιόκλημα φωτο 16) και τον αφήνουμε σύντομα για να κατηφορίσουμε σε απότομη πλαγιά με καγκελωτό εμφανές καλντερίμι προς την κοίτη του ποταμού.

 

foto16

Φωτο 16

 

Το μονοπάτι διασταυρώνεται μερικές φορές με την κοίτη του ποταμού.

Στο τελευταίο κομμάτι μέχρι την παραλία έχει διανοιχθεί χωματόδρομος μέσα στην κοίτη. Φθάνοντας στην παραλία Μοναστήρια με την υπέροχη αμμουδιά (πινακίδα) μπορείτε να συνεχίσετε ως τα βράχια που υψώνονται στην αριστερή άκρη της ακτής και ακολουθώντας τη σήμανση επάνω στα βράχια θα φτάσετε σε 15’ στον πολύ καλά προφυλαγμένο από όλους τους ανέμους όρμο Σούφι.

 

foto15

photo 15

 

Στην αμμώδη ακτή υπάρχουν αλμυρίκια με καλή σκιά και δύο σπιτάκια. 

 

foto12 smaller

 

Επιστροφή από τη διαδρομή [7]


Πατήστε εδώ για να δείτε το τμήμα του χάρτη με τη διαδρομή

Επιστροφή στα Μονοπάτια